Met een reisverzekering heeft u de zekerheid, dat als u onverhoopt met onverwachte situaties wordt geconfronteerd, bijv. een ongeval of diefstal van uw bagage, u terug kunt vallen op een professionele hulpverlening ter plaatse. Er zijn meerdere alarmcentrales op dit gebied werkzaam, dit verschilt per verzekeraar. Komt u van een vakantie berooid terug, dan is het goed idee om te weten dat u een beroep kunt doen op de reisverzekering. Er bestaan diverse vormen o.a.:

Kortlopende reisverzekering

Deze wordt gesloten per vakantie-evenement, voor iedere uitstap, heeft u dan een nieuwe verzekering nodig. Dit kan een goedkope oplossing zijn, echter gezien het aantal mensen dat meerdere keren per jaar op vakantie gaat, of geregeld stedentrips in het buitenland maakt, is een doorlopende reisverzekering een betere oplossing.

Doorlopende reisverzekering

Deze verzekering geeft dekking gedurende het gehele jaar. U bent met uw gezin automatisch verzekerd. Hiermee voorkomt u dat u zich tijdens uw vakantie opeens realiseert dat u nog even de reisverzekering had moeten regelen, deze gedachte dringt zich meestal op tijdens een ongeval of schade! Overigens zijn geboekte vakanties in het eigen land automatisch meeverzekerd.

Er zijn diverse rubrieken mogelijk op de doorlopende reisverzekering al naar gelang uw persoonlijke situatie. U kunt tevens kiezen voor een Wereld- of Europadekking. Doet u aan onderwater- of wintersport dan is het belangrijk na te gaan of dat ook standaard op uw polis is meeverzekerd.

Gaat u of één van uw kinderen voor langere tijd naar het buitenland bijv. voor een stage van 6 maanden, of gaat u na een afgeronde studie een paar maanden lekker uitwaaien in het buitenland, ook in deze situatie is een reisverzekering een absolute noodzaak. Ook op dit gebied kunnen wij u uitstekend adviseren.